Actieve leerkrachten voor goed onderwijs
21 oktober 2020 

Actieve leerkrachten voor goed onderwijs

Ervaren leraren op openbare scholen weten precies wat hen de eerste paar weken op school verdriet zal bezorgen: overvolle klaslokalen, problemen in de planning, misplaatste leerlingen, onderbrekingen in het klaslokaal en technische storingen. Hier zijn enkele manieren om proactief te zijn en de start van school stressvrij te maken.

Verbeter jezelf eerst

Leren hoe je proactief kunt zijn, betekent aan jezelf werken.

Onthoud dat het niet de omvang van het probleem is dat jouw prestaties belemmert. Het is hoe jij met de situatie omgaat. Sommige leraren zijn niet bereid zichzelf te onderwijzen. Als je vorig jaar worstelde met klasbeheer, lees dan enkele boeken over klasbeheer. Als je worstelt met tijdmanagement, leer dan hoe je de tijd beter kunt beheren. Een mooi aspect van lesgeven is de samenwerking tussen collega’s. Zoek iemand op jouw school die goed is in iets dat jij niet bent en vraag hem of haar om hulp. Goede leraren bieden een goudmijn aan tips voor andere leraren en manieren om proactief te zijn.

Bereid je voor op het onverwachte

Een van de beste tips is om het onverwachte te verwachten. Een gemakkelijke manier om een ​​tijdkrapte te voorkomen, is door een paar dagen in de zomer door te brengen (het is de moeite waard!) en lesplannen te maken, kopieën te maken en je klas op orde te krijgen. Terwijl jij aan het ontspannen bent, raken veel van jouw collega’s in paniek en zoeken advies van de schoolpsycholoog.

Ontwikkel een plan

Ontwikkel een plan voor de ergernissen aan het begin van het jaar. Wat ga je bijvoorbeeld doen als er halverwege periode drie twee studenten binnenkomen? Wat ga je doen met misplaatste studenten? Wat is jouw plan voor studenten met speciale behoeften? Hoe zit het met het plannen van conflicten, probleemstudenten of technologische problemen? Wat zijn de procedures om streng onderricht te krijgen, boeken te krijgen, films in de klas te vertonen of toiletpassen te beheren? Als je je gestrest voelt terwijl je dit leest, bedenk dan eens hoe stressvol het zal zijn als je niet weet hoe je met deze problemen om moet gaan.

Personaliseer jouw lessen om het meeste uit de kinderen te halen

Het personaliseren van jouw lessen door jouw lesplan is iets dat je als leerkracht helpt om effectiever te plannen voor degenen die de extra hulp nodig hebben. Hierdoor kan de leraar begrijpen wie de belangrijkste focusgroepen kunnen zijn voor deze specifieke les.

Wees de verandering die je wilt zijn en wacht niet tot de verandering plaatsvindt zonder enige zinvolle actieve stappen te nemen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down