17 augustus 2022

B2B Sales- of Accountmanager en klaar voor de toekomst?

Home / Artikelen / B2B Sales- of Accountmanager en klaar voor de toekomst?

Tijdens de coronapandemie zijn de online verkopen in een stroomversnelling geraakt. Niet alleen in de B2C-markt, maar zeker ook in de B2B-markt. De verwachting is dat deze transitie op de B2B-markt de komende jaren zal doorzetten.

Helaas laat de praktijk nog veel voorbeelden zien van weinig subtiele en ondoordachte B2B online verkoop trajecten. Met als gevolg een toenemende aversie tegen online verkoop. Om frustratie bij jouw klanten te voorkomen, moet je deze 4 valkuilen vermijden.

1. Overtref verwachtingen:

Online B2B verkoop is niet slecht, maar een slecht product verkopen of een belabberde service aanbieden is onvergeeflijk. De herinnering van de potentiële koper aan een verkoopmethode is snel vergeten als het product of de dienst alle verwachtingen overtreft.

2. Kopen is een keuze en geen verplichting:

Als online B2B-kopers ervoor kiezen om niet te kopen, is dat geen uitgangspunt om ze te gaan bestoken met ongevraagde aanbiedingen, of content. Respecteer de keuze en neem de tijd om hen te bedanken voor hun aandacht.

3. Vrijheid is geluk:

Wees flexibel en coulant met het retour- en terugbetalingsbeleid. Potentiële B2B kopers vinden online verkoop veel minder opdringerig als ze weten dat ze de deal altijd ongedaan kunnen maken en hun geld terug krijgen.    

4. Overtuiging is alles:

De eerste en verreweg meest kritische persoon die je moet overtuigen ben jezelf. Als je er zelf niet van overtuigd bent dat jouw oplossing het verschil kan maken voor jouw klanten, dan is er geen kans dat je jouw potentiële koper kunt overtuigen.

Dus is online B2B verkoop slecht? Online B2B verkoop is niet slecht, zelfs 'slechte online verkoop' is niet slecht. Wat wel slecht is, is het leveren van een waardeloos product, waardeloze service of ongeïnspireerde en soms zelfs ongeschikte verkopers.

Gratis online sales opleiding via ZK-Academie:

ZK-Academie biedt de blended opleiding ‘Sales- of Accountmanager: word een hunter!’. Met deze opleiding kun je uitgroeien tot degene die online en offline de belangrijke klanten voor jouw club binnenhaalt.

De opleiding start met een zelfscan die aantoont hoe sterk jij je in de klant kunt verplaatsen; uiteraard zijn hier een aantal opdrachten aan gekoppeld. Een e-learning module biedt vervolgens de nieuwste inzichten op het gebied van sales en marketing en het toenemend belang van e-commerce. Aansluitend volg je een praktische module waarin je je onderhandelingsvaardigheden naar een hoger plan brengt.

Maar uiteraard gaat het niet alleen om theorie. We sluiten de opleiding af met een speciale praktijkdag onder begeleiding van ervaren saleshunters. Want de praktijk kan soms hard zijn, maar voor de echte hunter is dat juist een super uitdaging!

De opleiding ‘Sales- of Accountmanager: word een hunter’ komt in aanmerking voor toekenning van het STAP budget en is dus GRATIS te volgen. Klik hier voor meer info.   

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down