Zk logo
26 april 2022

Betere vooruitzichten op een veranderende arbeidsmarkt.    

Home / Artikelen / Betere vooruitzichten op een veranderende arbeidsmarkt.    

Werk verandert snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn. Als je hier mee te maken hebt, kun je je laten om- of bijscholen. De overheid helpt je hierbij met het zogenaamde STAP-budget.

Wat is het STAP-budget? Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000,-- per jaar voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie heet STAP, STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Met het geld uit het STAP-budget kunt je een opleiding of cursus volgen en ontwikkel je skills en competenties die jou een beter vooruitzicht geven op de snel veranderende arbeidsmarkt. Hiermee heb je aantoonbaar meer kansen om je baan te houden of om een leuke nieuwe baan te vinden.

ZK-Academie ontwikkelde voor het STAP overheidsinitiatief, specifieke thuisopleidingen op HBO niveau. Het betreft onder andere opleidingen op het gebied van Leiderschap en Management, Personeel- en Organisatieontwikkeling (P&O) en Sales en Accountmanagement. Alle ZK-Academie STAP opleidingen zijn opgenomen in het officiële STAP-scholingsregister en kwalificeren zich dus voor toekenning van het STAP-budget. Dat betekent voor jou gratis studeren in je eigen tijd.

Bekijk hier het ZK-Academie STAP opleidingsaanbod of neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Wacht niet te lang, in de eerste STAP budgetronde was het aantal aanmelding hoger dan het beschikbare budget. Meld je dus vandaag nog aan!      

Alles over de nieuwe Omgevingswet.

Alles over de nieuwe Omgevingswet. De nieuwe Omgevingswet is opnieuw uitgesteld. De wet treedt niet eerder dan 2023 in werking en zelfs dat is nog onzeker. Het herhaalde uitstel is niet zonder reden, want de…

Lees meer
9 juni 2022
2 minuten
Een Leven Lang Leren

Een Leven Lang Leren. Verandering in je loopbaan, je persoonlijke leven, of op je werk en je verenigingsleven… Een van de beste manieren om met verandering om te gaan en alles er uit te halen,…

Lees meer
1 juni 2022
2 minuten
De ondernemingsraad die je verdient

Op het gebied van kwaliteit van medezeggenschap door ondernemingsraden is nog veel te winnen. Uit onderzoek is gebleken dat ondernemingsraden slagvaardiger worden door voldoende opleiding en training. Met een constant ontwikkel- en leertraject,  kunnen ondernemingsraden…

Lees meer
1 juni 2022
1 minut
1 2 3 12
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down