26 april 2022

Betere vooruitzichten op een veranderende arbeidsmarkt.    

Home / Artikelen / Betere vooruitzichten op een veranderende arbeidsmarkt.    

Werk verandert snel. Steeds meer werk is digitaal. Hierdoor komen er nieuwe banen bij, terwijl andere banen verdwijnen. Ook door de coronacrisis verdwijnen er banen. Terwijl er in de zorg, techniek en het onderwijs juist veel vacatures zijn. Als je hier mee te maken hebt, kun je je laten om- of bijscholen. De overheid helpt je hierbij met het zogenaamde STAP-budget.

Wat is het STAP-budget? Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget aanvragen van maximaal € 1.000,-- per jaar voor scholing en ontwikkeling. Deze subsidie heet STAP, STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.

Met het geld uit het STAP-budget kunt je een opleiding of cursus volgen en ontwikkel je skills en competenties die jou een beter vooruitzicht geven op de snel veranderende arbeidsmarkt. Hiermee heb je aantoonbaar meer kansen om je baan te houden of om een leuke nieuwe baan te vinden.

ZK-Academie ontwikkelde voor het STAP overheidsinitiatief, specifieke thuisopleidingen op HBO niveau. Het betreft onder andere opleidingen op het gebied van Leiderschap en Management, Personeel- en Organisatieontwikkeling (P&O) en Sales en Accountmanagement. Alle ZK-Academie STAP opleidingen zijn opgenomen in het officiële STAP-scholingsregister en kwalificeren zich dus voor toekenning van het STAP-budget. Dat betekent voor jou gratis studeren in je eigen tijd.

Bekijk hier het ZK-Academie STAP opleidingsaanbod of neem contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Wacht niet te lang, in de eerste STAP budgetronde was het aantal aanmelding hoger dan het beschikbare budget. Meld je dus vandaag nog aan!      

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down