Zk logo
1 juni 2022

De ondernemingsraad die je verdient

Home / Artikelen / De ondernemingsraad die je verdient

Op het gebied van kwaliteit van medezeggenschap door ondernemingsraden is nog veel te winnen.

Uit onderzoek is gebleken dat ondernemingsraden slagvaardiger worden door voldoende opleiding en training. Met een constant ontwikkel- en leertraject,  kunnen ondernemingsraden echt goed aan al de wettelijke taken invulling geven en aan invloed winnen.

Een ondernemingsraad die zich inspant om steeds beter te worden in de uitvoering, organiseert en faciliteert competentieontwikkeling. Dat doet zij zowel voor de hele OR als voor de individuele leden.

Met die ontwikkeling wordt bedoeld:

  • Het opdoen en bijhouden van kennis; bijvoorbeeld hoe de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in de organisatie is vormgegeven?
  • Het ontwikkelen van vaardigheden als: analyse, oordeelsvorming, overtuigingskracht, netwerken, onderhandelen, resultaatgerichtheid, vergadertechnieken, en dergelijke.
  • Het bewust ontwikkelen van een stevigere houding in de relatie met de bestuurder waardoor de invloed en overtuigingskracht toeneemt.

Een lerende OR organiseert haar eigen reflectiemomenten waarop wordt vastgesteld wat er goed gaat en wat beter kan. Dat maakt het mogelijk om planmatig te verbeteren en echt een lerende OR te zijn.

Voor zowel bestuurder als ondernemingsraad is er een wereld te winnen. Wil je eens vrijblijvend praten hoe een OR zich kan ontwikkelen? Kijk dan eens op het cursusaanbod op ZK-Academie.

Digitalisering in het onderwijs: de feiten op een rijtje.

De introductie van digitalisering in het onderwijs is een feit, daar kunnen we niet meer omheen. Stap voor stap maakt het traditionele klaslokaal plaats voor virtuele klaslokalen, blended learning en hybride leeromgevingen. ZK-Academie zette wat…

Lees meer
28 september 2022
2 minuten
Adviezen voor ondernemers van ondernemers.

Overweeg je je eigen bedrijf te beginnen? Wij vroegen aan een aantal succesvolle ondernemers naar het beste advies dat zij ooit hebben gekregen toen zij hun bedrijf startten.     Veel van onze cursisten zijn zelfstandige…

Lees meer
25 augustus 2022
3 minuten
B2B Sales- of Accountmanager en klaar voor de toekomst?

Tijdens de coronapandemie zijn de online verkopen in een stroomversnelling geraakt. Niet alleen in de B2C-markt, maar zeker ook in de B2B-markt. De verwachting is dat deze transitie op de B2B-markt de komende jaren zal…

Lees meer
17 augustus 2022
2 minuten
1 2 3 14
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down