Zk logo
1 juni 2022

De ondernemingsraad die je verdient

Home / Artikelen / De ondernemingsraad die je verdient

Op het gebied van kwaliteit van medezeggenschap door ondernemingsraden is nog veel te winnen.

Uit onderzoek is gebleken dat ondernemingsraden slagvaardiger worden door voldoende opleiding en training. Met een constant ontwikkel- en leertraject,  kunnen ondernemingsraden echt goed aan al de wettelijke taken invulling geven en aan invloed winnen.

Een ondernemingsraad die zich inspant om steeds beter te worden in de uitvoering, organiseert en faciliteert competentieontwikkeling. Dat doet zij zowel voor de hele OR als voor de individuele leden.

Met die ontwikkeling wordt bedoeld:

  • Het opdoen en bijhouden van kennis; bijvoorbeeld hoe de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in de organisatie is vormgegeven?
  • Het ontwikkelen van vaardigheden als: analyse, oordeelsvorming, overtuigingskracht, netwerken, onderhandelen, resultaatgerichtheid, vergadertechnieken, en dergelijke.
  • Het bewust ontwikkelen van een stevigere houding in de relatie met de bestuurder waardoor de invloed en overtuigingskracht toeneemt.

Een lerende OR organiseert haar eigen reflectiemomenten waarop wordt vastgesteld wat er goed gaat en wat beter kan. Dat maakt het mogelijk om planmatig te verbeteren en echt een lerende OR te zijn.

Voor zowel bestuurder als ondernemingsraad is er een wereld te winnen. Wil je eens vrijblijvend praten hoe een OR zich kan ontwikkelen? Kijk dan eens op het cursusaanbod op ZK-Academie.

Alles over de nieuwe Omgevingswet.

Alles over de nieuwe Omgevingswet. De nieuwe Omgevingswet is opnieuw uitgesteld. De wet treedt niet eerder dan 2023 in werking en zelfs dat is nog onzeker. Het herhaalde uitstel is niet zonder reden, want de…

Lees meer
9 juni 2022
2 minuten
Een Leven Lang Leren

Een Leven Lang Leren. Verandering in je loopbaan, je persoonlijke leven, of op je werk en je verenigingsleven… Een van de beste manieren om met verandering om te gaan en alles er uit te halen,…

Lees meer
1 juni 2022
2 minuten
De ondernemingsraad die je verdient

Op het gebied van kwaliteit van medezeggenschap door ondernemingsraden is nog veel te winnen. Uit onderzoek is gebleken dat ondernemingsraden slagvaardiger worden door voldoende opleiding en training. Met een constant ontwikkel- en leertraject,  kunnen ondernemingsraden…

Lees meer
1 juni 2022
1 minut
1 2 3 12
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down