15 juni 2021

Gelukkig zijn start bij uzelf

Home / Artikelen / Gelukkig zijn start bij uzelf

Sommige mensen denken dat geluk ergers te grijpen ligt en sommige mensen denken dat ze nooit gelukkig kunnen zijn. Maar geen van beide is waar. Het allerbelangrijkste is het geluk ligt op kleine plaatsen en vooral komt dit wanneer je het niet verwacht. Om gelukkig te zijn, moet je beginnen bij uzelf. Niet veel mensen weten dit. Maar als u uzelf graag ziet en gelukkig bent, gaat u zien dat alles veel gemakkelijker gaat. Tegenover dat je negatief bent. Wanneer je bv je krijgt slecht nieuws over iets, meestal blijft dit niet bij 1 ding en volgt elkaar op. Maar je kan iets negatief ook naar iets positief omzetten en dan krijg je ook terug dat gelukkig gevoel binnen. In ons cursuspakket Gelukscollege wordt u geleerd hoe je dit aanpakt.

Dankbaarheid tonen

We kunnen op verschillende manier ons dankbaarheid tonen. In ons cursuspakket komt dit uitgebreid aan bod. Het belangrijkste en eigenlijk een heel simpel woord is DANK U. We doen dit wanneer er iemand iets voor u gedaan heeft. Niemand is tot hiertoe aan gestorven om dit simpel woord te gebruiken.

Nu gaan we enkele personen onder de loep brengen die ons op verschillende manieren kunnen inspireren om ons gelukkig te voelen.

Jeroen Busscher

In onze cursus heeft meneer Busscher het over leiderschap. Maar wie in meneer Busscher eigenlijk? Hij is een schrijver van boeken maar geeft ook vaak lezingen. Hij heeft al 30 jaar ervaring. Hij stelt zichzelf en vaak ook andere de vraag hoe andere ons gedrag kunnen manipuleren.

Menno Lanting

Hij komt uit Nederland en is een spreker en schrijver van boeken. Hij probeert de mensen te inspireren met zijn toespraken. In onze cursus gaat hij het vooral hebben over onze persoonlijke ontwikkeling.

Tica Peeman

Zij geeft al meer dan 15 jaar trainingen i.v.m. het veranderen van zaken. Ze heeft ook verschillende managementboeken geschreven. In de cursus gaat ze het vooral hebben over jezelf durven te zijn. Vele mensen vinden dit heel moeilijk om zichzelf te zijn en zetten een masker op. Het is niet de eerste keer dat mensen zich anders voordoen omdat ze bang zijn om dan niet gelukkig zijn of worden. Maar dit is niet zo. En Mevrouw Peeman gaat u hiermee zeker kunnen helpen.

Ton van Grimbergen

Hoe worden we gelukkig en zelfstandig? Wat is geluk? Hij gaat u hierin wegwijs brengen in onze cursus. Geluk ligt meestal op een klein plaatje heeft mijn mama mij altijd gezegd. Je moet zelf bij u zelf beginnen dus dit is zelfstandig zijn en uw eigen geluk opbouwen. Ik heb deze woorden altijd onthouden. Meneer van Grimbergen zal u ook helpen in uzelf te ontplooien hoe we zelfstandig en geluk kunnen hebben.

Cognitief trainen

Sommige mensen hebben problemen met hun geheugen of om hun aandacht bij te houden en dit kan verschillende oorzaken hebben. Mensen kunnen hiervoor een training krijgen om hiermee te leven. In de cursus gaan we u helpen.

Aart van Veller

Hij is een jongeman van 29 jaar maar heeft al in zijn jonge leven al veel bereikt. Wil je meer over hem weten en/of over wat hij te vertellen heeft over geluk en bezig, dat is mogelijk. Aarzel niet en start het cursuspakket Gelukscollege.

Babette van Veen

Zij gebruikt haar eigen ervaring om haar boek te schrijven. Iedereen heeft een levensverhaal maar slechts enkele schrijven ze ook. Gelijk vele heeft zij ook tegenslagen gekend, maar het is een manier hoe je ermee omgaat. Sommige mensen blijven ter plaatse trappelen en andere kijken vooruit en gaan ervoor. Tevens doet mevrouw van Veen dit ook. Want ik denk dat het niet simpel is om een bekende persoon te zijn, je loopt altijd in de kijker. Geluk ligt op een klein plaatsje en dit gaat ze ook ons leren in de cursus.

Energizer: Geluk bij de hand en geluk doelen stellen

In ons cursus gaan we hier dieper op in. Gelukkig zijn begint bij jezelf. We geven u enkele tips. We ondervinden wanneer mensen doelen gaan instellen dat dit meestal wel een succes is. Maar enkele van die doelen komen niet direct uit. We gaan meestal er van uit dat alles van zelf gaat maar dat is niet zo. We werken constant onszelf en leren steeds uit onze fouten ook wanneer we naar geluk op zoek zijn.

Jan Bommerez

Hij komt uit België maar woont al enkele jaren in Californië. Hij doet regelmatig congressen en is regelmatig een spreker in Nederland op bijeenkomsten. Hij gaat ons leren hoe we ons open kunnen stellen maar toch onszelf blijven. Want we mogen ten slotte onszelf niet verliezen in onze zoektocht naar geluk.

Jelle Hermus

Hij is het boegbeeld van sochicken.nl en schrijft boeken. In de cursus gaat hij het hebben over crisis en geluk. Wat je erbij moet voorstellen, komt u te weten wanneer u de cursus start.

Johan Noorloos

Hij is 47 jaar oud en schrijft boeken. Johan geeft trainingen en yoga instructeur. Daarnaast heeft hij een boek geschreven over inzichten in verschilleden stappen en een boek over Yoga. Hij is een uiterst gedreven persoon en kan ons heel veel vertellen over dat we moeten leven in het moment. In de cursus gaat u zien wat dit juist inhoudt.

Ruud Koornstra

Hij komt uit Nederland en hij geeft lezingen en presentaties. Hij zit al geruime tijd in de zakenwereld. In de cursus komt hij spreken over de verandering van geluk.

Willem de Ridder

Hij is geboren in Nederland. Hij maakt tijdschriften en werkt voor de radio, maar hij vertelt verhalen ook. Wat maakt hem speciaal? Hij doet niet enkel radiotalk programma’s maar hij chat met hen tijdens een liveshow. Zodat de mensen interactief meedoen in de radioshow. In de cursus wil hij het over acceptatie en geluk spreken. We willen allemaal geaccepteerd worden binnen onze bubbel van mensen en trachten soms ook uit onze comfortzone te komen. Soms slaagt dat tegen, maar soms komen we er sterker door.

Antoon van Balkom

Hij geeft regelmatig lezingen op bijeenkomsten. Hij heeft economie gestudeerd in Amsterdam. Veel mensen hebben te maken met burn out. Hij is een zeer gedreven persoon die tracht om de mensen met burn outs te helpen. Hij heeft het in onze cursus over zijn keerpunt. Elke persoon beslist voor zichzelf wanneer dit is.

Energizer kwaliteiten en RAC

In dit gedeelte van de cursus gaan we samen brainstormen naar onze kwaliteiten en iedereen heeft kwaliteiten. Vele mensen kennen hun kwaliteiten nog niet, maar dat is geen probleem. In de cursus leert men wat RAC inhoudt.

Patrick van Hees

Hij wordt ook de geluk professor genoemd. Hij is een regelmatig gevraagde spreker op lezingen. Op dit moment heeft hij drie boeken geschreven over dit onderwerp. Hij gaat het in de cursus hebben over hoe duurzaam het geluk is. Hij geeft ook regelmatig workshops. Indien u na de cursus nog een workshop wenst bij te wonen, kunt u hem uitnodigen om dit in uw bedrijf te komen doen.

Tex Gunning

We leren in de cursus wat meneer Gunning bedoelt met zijn lezing over dienstbaar leven. Hij is een spreker maar ook een CEO van een bedrijf.

Yolanda Eijgenstein

Ze werd geboren in de VS. Yolanda heeft les gevolgd in Nederland maar ook in Frankrijk. Daarna heeft ze in verschillenden landen gewoond en is daardoor ook veelzijdig. Ze gaat het in de cursus vooral hebben over gulzig en gul zijn.

Dit zijn enkele namen die in onze cursus voorkomen die over geluk komen praten. In onze cursus zijn er nog enkele bekende en minder bekende mensen die ons wegwijs brengen in het aspect geluk.

Ik kan hierover heel ver gaan. Wat is geluk? Dit is voor elk persoon verschillend. Voor sommige is veel geld verdienen noodzakelijk om gelukkig te zijn. Maar andere bezien dit op een andere manier. Ik kan een voorbeeld geven. Iemand verdient veel geld met zijn bedrijf. Maar hij krijgt een ongeval en geraakt verlamd en ligt een tijd in een coma. Wanneer hij ontwaakt en stilletjes aan terug zijn leven opbouwt. Merk hij dat het geld dat hij voordien verdient gewoon hetzelfde geld is, maar zijn gezin waar hij heel veel steun en liefde van gekregen heeft en die steeds aan zijn zijde hebben gestaan.

Meer voor hem betekenen, dan de miljoenen die hij op zijn bank heeft. Hij blijft in de firma maar zet een stap opzij zodat hij meer tijd kan vrijmaken voor zijn gezin. En hij is tot de conclusie gekomen dat dit een veel groter geluk is dan al zijn kapitaal. Want geluk is ook dankbaar zijn voor wat je heeft en niet wat je wilt.

Indien u meer wenst te weten over ons cursuspakket gelukscollege nodig ik u uit om vandaag nog te starten met dit pakket. U gaat er geen spijt van hebben.

Cursuspakket Gelukscollege

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down