19 mei 2021

Een gezond lichaam met een gezonde geest

Home / Artikelen / Een gezond lichaam met een gezonde geest

Een gezond lichaam, hier gaan we aan werken. Niet enkel voor ons fit te voelen, maar ook een hulpmiddel voor onze voedingspatroon aan te passen. Iedereen kan en mag starten met deze cursus die zich geroepen voelt om het anders aan te pakken.

Het is zeer belangrijk dat we in de juiste houding zitten aan ons bureau. Indien we geen juiste houding aannemen gaan we rug- en nekklachten krijgen. Op sommige momenten hebben we geen erg op dat we ons lichaam verwaarlozen. In onze cursus wordt dit u correct aangeleerd om ons lichaam te verzorgen. Houd een gezond lichaam en gezonde geest.

Gezondheid

Onze gezondheid is van essentieel belang voor ons lichaam en geest. Zijn deze niet in harmonie kunnen we niet goed functioneren. Het is belangrijk om het gewicht dat we hebben op een gezond peil te houden. Een gezond lichaam met een gezond gewicht wordt met uw BMI berekend. Uw geslacht, lengte en gewicht zijn hier belangrijk in.

Wanneer u wenst te gaan lopen, heeft u een goede voorbereiding nodig. Het beste is zacht opbouwen en de nodige opwarming doen. Indien u niet gewoon bent om te lopen is opwarming en conditie opbouwen zeer belangrijk. Anders kunt u al stoppen voor u goed begonnen bent door kwetsuren. Veel mensen wachten lang om te starten met een sport en denken bij zichzelf ik ga dit eens gaan doen. Want ik moet dringend iets aan mijn conditie doen, maar ze denken niet na over de gevolgen. Heel traag opbouwen en dan kunt u volle gas geven.

Training

Training is heel belangrijk en dit op regelmatige basis. Ik wil gaan lopen en ik ga ineens 7 kilometer hardlopen zonder opwarming of zonder dit op te bouwen. Ten eerste is dit heel slecht voor uw spieren en u houdt dit nooit vol. We leren u in de cursus, hoe u dit kunt opbouwen.

Ik kan u een voorbeeld geven: twee mensen willen de dodentocht in Bornem meedoen en starten met hun twee 1 jaar op voorhand met het trainen en opbouwen. De eerste doet het rustig aan. Hij maakt een sportschema op. En hij rekent uit om op tijd klaar te zijn om de 100 kilometer uit te wandelen. De andere persoon begint direct met zoveel mogelijk kilometers te wandelen. Wie denkt u dat de 100 kilometer gaat halen?

Cursuspakket gezond en fit

Wat is buiten bewegen nog belangrijk? We hebben een gezonde voeding nodig om door onze werkdag en/of dag te komen. We kunnen dit doen door een evenwichtige voeding te nuttigen. Geen tot weinig directe suikers en snoep en frisdrank tot het minimum te beperken.

Maar gezonde voeding is niet voldoende om fit te blijven. Daarvoor dient u op regelmatige basis gezond te sporten. Maar vooral hoe moet je fit blijven en een gezond lichaam te houden. En dit is vooral door niet op te geven. In de cursus wordt u dit aangeleerd en krijgt u enkele tips.

Conditie de basis voor een gezond lichaam

Het meten van uw conditie kan met een bepaalde test. Dit wordt meestal in een ziekenhuis afgelegd of soms ook bij een kinesist. U gaat op een fiets zitten met een ergometer en deze meet uw conditie. Naargelang de test vordert wordt dit moeilijker, we willen toch te weten komen wat uw grens is. U wordt gedwongen tot uw uiterste limiet. Vele mensen denken dat ze een heel goede conditie en een gezond lichaam hebben, maar meestal draait dit anders uit. Ook sporters moeten regelmatig deze test afleggen. In de cursus leert men u wat u op een ergometer kunt lezen.

Op verschillende niveaus komen mensen met stress in aanraking. In de cursus leert men welke oefeningen u het beste doet om stress te verminderen, meestal zijn dit ademhalingsoefeningen.

Onze gezondheid is ons heel veel waard, zelfs willen we een gezondheidsscan ondergaan, om zeker te zijn dat alles in orde is. Dit wordt door middel gebeurt met een bodyscan. Hier kunnen ze alle problemen detecteren. Ook u kunt dit leren!

We gaan zien in de cursus dat er verschillende apps bestaan. U krijgt advies met betrekking tot welke het beste zijn of het gemakkelijkst hanteerbaar zijn. Ik heb een Garmin, dit apparaat is tevens mijn horloge.

Slapen kan je leren

Spijtig genoeg zijn er heel wat mensen die problemen hebben bij het slapen. Dit kan verschillende oorzaken zijn. Meestal is dit door te piekeren over uw toekomst. Ook kan dit zijn omdat we op dit moment een slechte of minder goede periode doormaakt. In het cursuspakket worden de verschillende slaapstoornissen besproken.

Mensen hebben een goede nachtrust nodig. Slapen doen we dagelijks en is zeer belangrijk. Dit is nodig om ons hoofd leeg te maken en onze spieren te ontspannen.

Loopbaanontwikkeling

Wat versta men onder bevlogenheid?

Het is belangrijk om een goed compromis te sluiten tussen lichaam en geest.

In dit deel van het cursuspakket gaan we de Essentials nader bekijken.

Ergonomie voor een gezond lichaam

Het is zeer belangrijk dat we op de juiste manier gaan zitten om te werken, vooral wanneer we lange uren aan de computer werken. De juiste houding is een rechte rug en een juiste afstand van uw ogen en het beeldscherm.

RSI wordt gebruikt als naam voor verschillende klachten door steeds hetzelfde handelingen te doen gedurende de dag, dit kan variëren van nek, rug en schouderklachten. In onze cursus leert men u enkele tips om dit zo veel mogelijk te vermijden.

Hoe kunnen we fit op ons kantoor zijn?

Er zijn verschillende manieren om toch fit te zijn op kantoor. Door een goede nachtrust te hebben en een evenwichtige voeding. Maar even belangrijk is door regelmatig pauze te nemen en dat u dan een andere houding aanneemt. Wanneer u heel veel neerzit blijft u dan meer rechtstaan tijdens uw pauze. In ons cursuspakket gaat u nog enkele tips krijgen.

Bewegen op kantoor. Hoe?

Op sommige bedrijven huren werkgevers mensen in om zijn personeel oefeningen te geven. Meestal zijn dit relax oefeningen, maar ook om uw lichaam en geest tot rust te krijgen. Het is niet alleen van belang om regelmatig te bewegen op kantoor, maar zeker even belangrijk om de juiste houding tijdens zitten en/of staan.

Vele mensen met nekklachten willen hun nek stilhouden, maar dat is het slechtste wat u kunt doen. U leert in de cursus hoe u uw nek moet gebruiken en welke specifieke oefeningen hiervoor zijn.

Om te werken aan uw bureau hebben ze mij altijd gezegd een rechte rug. In de cursus leert men hoe u uw rug moet gebruiken voor wat hij dient. We hebben tenslotte maar 1 rug en moeten deze goed verzorgen. Meeste mensen denken dat rugpijn tijdelijk is maar soms kan dit al van heel jong beginnen en verergeren wanneer we ouder worden. Meeste jonge mensen denken niet na en laten blijken dat ze alles aankunnen met hun lichaam. Op dat moment zouden ze beter nadenken, alvorens ze dit doen.

Zittend beroep

Uw lichaam heeft zeker beweging nodig en vooral wanneer u dagelijks een zittend beroep heeft aan een bureau. Indien u de nodige oefeningen niet gaat doen, gaat u op lange termijn heel veel problemen krijgen. We leren u welke oefeningen het RSI hebben.

In sommige bedrijven hebben de werknemers heel veel stress. En krijgen ze last van hun nek- en schouder. In ons cursuspakket leert men hoe dit te voorkomen en mee om te gaan.

Er zijn heel wat oefeningen die we op kantoor kunnen doen, om klachten te voorkomen. Maar alles kunnen we niet in het cursusaanbod laten komen. Daarom hebben we een top 10 beste kantooroefeningen ingestoken. U gaat er zeker plezier mee beleven.

Gezondheid

Heel veel mensen willen stoppen met roken. Dit is geen gemakkelijke opgave. Want roken is een verslaving en ook voor vele een gewoonte. In de cursus helpen we u met enkele tips om dit te stoppen. Want roken is schadelijk voor onze gezondheid en voor de mensen rondom ons. Ik ken heel veel mensen die op verschillende manieren gestopt zijn. Sommige mensen met medicatie, waardoor ze nadien last kregen van neveneffecten en ook mensen die geen problemen hebben ondervonden van de medicatie. En er zijn er andere die gewoon van de ene dag op de andere dag stoppen met roken. Meestal stellen ze een psychologische datum in en werken zich naar die datum.

Persoonlijke groei

We moeten een balans vinden tussen ons werk en ons privéleven. De draad is soms heel dun, maar is des te meer belangrijk om de rust te vinden tussen beide. In de cursus wordt dit heel ruim aangehaald. Want een gezonde geest in een gezond lichaam is heel hard nodig.

Deze cursus is een cursus voor mensen die gezondheid en fit zijn uiterst belangrijk zijn. In ons cursuspakketten zijn een paar relateerde pakketten voorzien: cursuspakket Primair Onderwijs, cursuspakket Veranderende Zorg en cursuspakket ziektebeelden. Mensen willen hun gezondheid en lichaam goed verzorgen en met deze cursuspakketten kunt u dit allemaal leren.

Twijfel niet, start met ons fantastisch cursuspakket, U zal er geen spijt van hebben. Veel geluk.

Cursuspakket Gezond en Fit

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down