1 februari 2022

Is e-learning geschikt voor jou en je bedrijf?

Home / Artikelen / Is e-learning geschikt voor jou en je bedrijf?

In het afgelopen decennium zijn de trainingsmethoden voor werknemers snel geëvolueerd. Wat ooit voornamelijk door een instructeur geleide (of peer-to-peer) training was, is in veel gevallen vervangen door e-learning.

E-learning is een opwindende nieuwe technologie waarmee individuen zichzelf kunnen trainen met behulp van gespecialiseerde software. Het is belangrijk dat bedrijven zorgvuldig evalueren of dit de meest geschikte vorm van training is voor het personeel. Dit kan afhankelijk zijn van zaken als industrienormen, comfort met technologie, toegang tot de juiste e-learninginhoud en meer. Hier zijn een paar dingen waar jouw organisatie rekening mee moet houden.

Waarom kiezen voor e-learning?

Belangrijke factoren die e-learning op de werkplek stimuleren, zijn onder meer flexibiliteit, lage kosten, toegankelijkheid en de effectiviteit van interactief leren. Voeg daar nog het toenemende aantal werknemers aan toe dat de voorkeur geeft aan zelfgestuurd leren. Met behulp van mobiele apparaten en smartphones en je kunt gemakkelijk zien waarom e-learning zo snel groeit.

Het gemak en de voordelen van e-learning

Digitale leermodules zijn handig omdat werknemers hun dagelijkse taken kunnen plannen. In plaats van een hele dag (of meer) vrij te nemen van werktaken om een ​​klassikale training bij te wonen. Wanneer e-learning met succes wordt gebruikt als trainingsmethode, kunnen individuen snel nieuwe vaardigheden leren en deze onmiddellijk toepassen op hun werk. Dit helpt om sterkere, capabelere teams te ondersteunen. Bovendien kunnen werknemers zien dat het bedrijf zich inzet voor professionele ontwikkeling.

Toptrends in e-learning

Enkele van de meest voorkomende trends in e-learning zijn onder meer door mobiele apparaten geleverde inhoud (m-learning), die voordeel haalt uit het gemak van het vinden van informatie via mobiele apparaten. Het is ook een kwestie van vraag van een groeiend personeel op afstand.

Mobiel leren is zelfs geschikt voor kleine leermodules (ook bekend als microlearning). Hiervan is aangetoond dat het de aandacht van mensen en het vasthouden van informatie vergroot.

Videoleren en zelfgestuurd leren zijn al zeer effectief gebleken. Medewerkers kunnen zelf snel informatie vinden en de kennis gebruiken bij hun dagelijkse werkzaamheden. Zelfgestuurd leren wordt al versterkt door kunstmatige intelligentie, die de leerpatronen van individuen bewaakt en hen relevante leerinhoud biedt.

Dus, is e-learning geschikt voor jouw bedrijf?

Organisaties kunnen hun huidige trainingsmethoden voor werknemers onderzoeken om te bepalen of ze voldoen aan de behoeften van het personeel en gunstige resultaten opleveren. Dit komt tot uiting in prestatiemaatstaven, de levensduur van medewerkers en goede veiligheidsbeoordelingen.

In sommige gevallen kan een mix tussen door een instructeur geleide training en e-learning een goede manier zijn om ervoor te zorgen dat werknemers toegang krijgen tot voldoende informatie. Praktische training kan in sommige beroepen nog steeds vereist zijn, maar kan worden verbeterd door een reeks videoversies van trainingssessies te produceren. Deze zijn gemakkelijk en goedkoop te maken en kunnen zeer nuttig zijn voor externe werknemers.

Technologie is veel toegankelijker geworden. Waardoor het gemakkelijk is leercentra voor bedrijven op te zetten - en aangezien geschoold personeel zeer waardevol is, kan dit een waardige investering voor jouw organisatie zijn.

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down