3 januari 2023

Je eigen onderneming starten, wij helpen je.  

Home / Artikelen / Je eigen onderneming starten, wij helpen je.  

Er zijn veel redenen om je eigen bedrijf te starten. Misschien wil je je eigen baas zijn, je eigen werktijden en werkomgeving bepalen of je eigen producten of diensten aanbieden. Misschien heb je een goed idee dat je wilt verwezenlijken, of wil je gewoon iets nieuws proberen. Financieel gezien kan het ook heel aantrekkelijk zijn om een eigen bedrijf te starten, omdat je in staat bent om je eigen inkomsten te bepalen en je winst te maximaliseren.

Zo veel waar moet je rekening mee dient te houden:

Als je een eigen bedrijf wilt starten, is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je een bedrijfsplan schrijven. Hierin staat het doel, de markt, de marktpositie, de financiële doelen en de kosten beschreven. Ook moet je nadenken over de naam, het logo en de bekendheid van je bedrijf. Verder moet je jezelf registreren bij de Kamer van Koophandel, een bedrijfsrekening openen en je inschrijven bij de Belastingdienst. Als je personeel in dienst neemt, heb je een arbeidsovereenkomst nodig. Ook moet je controleren of je alle benodigde vergunningen hebt, zoals een milieuvergunning of een alcoholvergunning. Tenslotte moet je de verzekeringen afsluiten die je nodig hebt om je bedrijf te beschermen.

Succesvoorwaarden:

Voorwaarden om een succesvolle onderneming te starten:

  • Een duidelijke visie: het is belangrijk dat een onderneming een duidelijke visie heeft over waar het naartoe wil en waar het voor staat.
  • Een goed businessplan: een goed businessplan is het fundament om op te bouwen en de basis voor de onderneming.
  • Financiering: een startende onderneming heeft vaak een extra financiële injectie nodig om te groeien.
  • Sterke leiderschap: een onderneming heeft een sterke leider nodig die het team aanstuurt en de opdracht uitvoert.
  • Kwalitatieve producten en/of diensten: een startende onderneming heeft goede producten of diensten nodig om klanten te trekken.
  • Een goede marketingstrategie: een goede marketingstrategie is essentieel om je klant en je markt te begrijpen en daarmee optimaal voorzien in de vraag.
Het eerste jaar door:

Helaas redden meer startende ondernemers het eerste jaar niet. Het is moeilijk om een exact aantal te geven omdat veel factoren de kans op succes beïnvloeden. Er zijn echter verschillende onderzoeken gedaan die de successen van startende bedrijven hebben gemeten. Ongeveer 20-30% van de startende bedrijven is uiteindelijk na 3 jaar succesvol zijn. Dat wil zeggen ze maken winst en kunnen investeren in toekomstige groei. 

Van start naar succes:

Wat maakt een startende ondernemer nu een succesvolle ondernemer? In ieder geval heeft een succesvolle ondernemer een helder doel, een plan en de juiste houding. Ze stellen zichzelf realistische doelen en zijn bereid hard te werken om ze te bereiken. Ze zijn ook bereid om te leren, van fouten te leren, flexibel te zijn en risico's te nemen. Ze zijn ook vindingrijk en creatief, om zo de beste oplossingen te vinden en nieuwe kansen te creëren. Ze omringen zichzelf met mensen die hen kunnen helpen, zoals mentors, adviseurs en investeringspartners.

Wij helpen je:

ZK-Academie biedt een breed scala aan online cursussen, webinars en andere onderwijsprogramma's voor ondernemers. Door deze cursussen en programma's kan een ondernemer op een leuke en leerzame manier kennis maken met verschillende aspecten van het ondernemerschap. Ondernemers kunnen leren over onderwerpen zoals marketing, financiën, recht, strategie, leiderschap en meer. Bovendien kunnen zij zich ook verdiepen in andere onderwerpen die essentieel zijn voor het ondernemerschap, zoals ondernemersvaardigheden, ondernemersstrategieën, zakelijke netwerken en meer. Door deze cursussen en webinars kunnen ondernemers hun kennis bijspijkeren, nieuwe vaardigheden ontwikkelen en hun bedrijf verder laten groeien.

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down