21 maart 2020

Job in de retail

Home / Artikelen / Job in de retail

Droomt u van een job in de Retail. Kijkt u dan even verder.

In deze cursus omschrijven we: “Hoe word ik een goede verkoper?” of “Op welke manier ga ik vooruit met mijn doel om het beste aan de klant te geven?” Uit mijn eigen ervaring weet ik dat het belangrijk is om uzelf te verplaatsen in de geest van uw klant. Ik kan u een voorbeeld geven: er komt een klant bij u tomaten kopen. Hoe ziet uw tomaat eruit? Zou u de tomaat nog zelf kopen? Onze taak is: om te kijken of de tomaat niet beschadigd is. We willen toch niet dat onze klanten slechte tomaten mee naar hun huis nemen.

Waarom wilt u deze cursus volgen?

In de cursus leert u hoe u met klanten moet omgaan en hoe u een goede verkoper wordt.

Hoe kiest u voor de juiste online e-learning cursus van ZK-Academie?

Eerst bekijkt u welke cursus bij u past. Wanneer u weet welke
cursus u wenst te doen, ga dan de juiste site opzoeken. In deze online webshop is er voor iedereen wel een geschikte cursus te vinden. Man of vrouw zijn van harte welkom, groot of klein, dik of dun dit maakt niets uit. U kunt op uw eigen tempo leren en u hoeft geen verplaatsing te maken. Op dit moment de beste oplossing, “blijf in uw kot motto”. Geen files trotseren, geen getoeter, geen stress, dit is toch zalig. U kunt op elk moment instappen.

Wat leert men in de cursus Retail?

In deze cursus komen heel wat onderwerpen aan bod. Indien u nog geen ervaring hebt, is dit geen probleem. Onze cursus is toegankelijk voor iedereen. U heeft geen voorgeschiedenis nodig. Wanneer u wel ervaring heeft, is deze cursus een verruiming voor uzelf. U kunt u verdiepen in een meer leidinggevende functie, binnen het bedrijf waar u werkt. Indien u deze uitdaging aangaat, weet ik zeker dat dit ten goede komt aan uzelf, maar ook voor de eigenaar van uw werkplaats. Ook zelfstandigen die een eigen Retail bedrijf hebben, kunnen baat hebben bij onze online e-learning cursus Retail. U leert omgaan met klanten en de juiste beslissingen te nemen op het juiste moment.

Op welke manier gaat u om met uw klant?

Meestal weten we hoe we met anderen om moeten gaan. Op dit moment groeten we weinig of bijna geen andere mensen. We zijn steeds gehaast en zien meestal niet naar anderen. Wanneer we over straat lopen, kijken we niet veel rond of weten we niet wat er rond ons gebeurt. Hoe dikwijls gebeurt het niet dat u iemand roept of u wordt geroepen langs de zijkant van de weg. Hoort u het altijd, wanneer iemand u naam roept? Maar begroeten en contact maken met mensen hoeft niet lang te duren. In deze cursus gaat u zien hoe we op verschillende manieren kunt begroeten, op de goede en slechte wijze. Ik kan u een voorbeeld geven: mensen houden enorm van oogcontact. Oogcontact en een vriendelijke, maar oprechte glimlach maakt voor vele mensen heel veel goed. In de huidige omstandigheden worden we wel gewaar dat we onze meeste buren niet goed kennen en meestal zelfs niet weten wat er binnen de huiskamer gebeurt. Maar vooral niet wat de mensen hun behoefte zijn.

Hoe observeren we onze klant?

We observeren de klanten op een onopvallende manier. Mensen vinden het niet leuk dat u naar hen blijft kijken. U probeert hierbij zo discreet mogelijk te zijn. In deze cursus leert u om op de klant op juiste manier te benaderen. In sommige landen wordt de klant op een dwingende manier benaderd. Vele mensen vinden dit onaangenaam en hebben de neiging om terug buiten te gaan. Ze nemen u soms bij de arm om u in hun winkel binnen te krijgen, maar bij de Europeanen werkt dit niet. Wanneer klanten het gevoel krijgen dat ze worden gepusht, gaan ze terug buiten en verkoopt u niets.

Op welke manier gaan we de behoefte van de klant bepalen?

In onze cursus leert u hoe je de behoefte van een klant bepaalt. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zelfs mensen die nooit in een supermarkt of Retail bedrijf hebben gewerkt, weten wel wat hiermee wordt bedoeld. Aan de hand van een lijst van de meest verkochte producten kunt u de verkoopperikelen van de klanten herkennen. De mensen zijn gewoontedieren en wanneer ze hun weg in de supermarkt weten, kijken ze enkel naar wat ze nodig hebben. Wat ze niet nodig hebben, laten ze liggen. In de cursus leert men u hoe je dit kunt oplossen en het koopgedrag van de klanten kan aanpassen.

Wat is de inhoud van deze cursus Retail?

De inhoud van onze cursus Retail is opgesplitst in drie delen:

De basiskennis van onze verkooptraining:
In dit gedeelte leert men de basis van hoe een verkoper of verkoopster zich moet gedragen. Het is niet enkel belangrijk om de juiste lichaamstaal te gebruiken als goede verkoper, maar de kleding is ook zeer belangrijk. Ik geef een voorbeeld: als u in de verkoop staat kunt u niet met een trainingspak en te grote vuile T-shirt uw werk aanvatten. Dus heel belangrijk dat u de juiste kledingkeuze maakt. Regelmatig de winkel herschikken is ook een onderdeel dat we gaan bespreken in onze cursus. Er zijn ook verschillende verkoopprocessen die we hanteren. Dit leert men u ook aan in deze cursus.

Gebruik van een handleiding verkooptraining:
Hierbij leert u hoe u de handleiding voor een leidinggevende wordt gebruikt. Sommige mensen denken dat leiding geven simpel is, maar velen onderschatten deze functie. U moet verschillende zaken in orde houden, waaronder uw personeel, maar ook uw Retail bedrijf. Ook heeft u een massa papierwerk te verrichten. Dit komt allemaal aan bod in deze cursus.

Gebruik van interactieve verkooptraining:
Wat verstaan we onder interactieve verkooptraining? Dit omvat vele dingen: van leveringstermijn tot retour van goederen. We moeten er ook zeker van zijn dat de kwaliteit altijd goed is. Wat te we doen bij twijfel? In de cursus leert men ook wat prijsbezwaren zijn.

Hoe onderscheidt men onze klanten?

In de cursus leert u de klanten onderscheiden en dit door middel van kleuren. Ik hoor jullie al denken, hoe kunt u de klanten in kleuren verdelen. U ziet toch geen kleur op hun voorhoofd of lichaam. Heeft u soms al eens een blauwe mens zien voorbijwandelen, natuurlijk niet. In de cursus wordt u dit aangeleerd hoe je mensen kunt herkennen in de vorm van kleuren.

Blauwe klant:
Hoe omschrijft u een blauwe klant? Dit komt uitgebreid in onze cursus Retail voor. Een voorbeeld van een blauwe klant is hoe deze mensen hun winkelkar schikken en hoe zij dit nadien in hun boodschappentas inschikken.

Gele klant:
Sommige klanten genieten van de aandacht van hun winkelverantwoordelijke. Meestal moeten ze ook niks vragen, maar eisen de aandacht wel van de verkoopster op. Ze maken graag een praatje en blijken veel tijd te hebben. De cursus helpt u hiermee om te gaan.

Groene klant:
Wat wordt er bedoeld met een groene klant? Deze mensen winkelen op hun gemak. Ze wikken en wegen de voor- en nadelen af. Maar ze blijven wel heel vriendelijk.

Rode klant:
Er zijn ook rode klanten, hoe herken ik ze? Voor rode klanten moet u opletten, want deze zijn vaak heel dominant. Zij weten goed wat ze willen en gaan niet van hun standpunt af. Deze klanten zijn gekend als moeilijke klanten.

Terwijl u deze tekst leest, kan u eens nadenken over welk soort klant u bent.

Soms is het moeilijk om geduldig en vriendelijk te blijven, u bent ook maar een mens van vlees en bloed. In deze cursussen krijgt u tips en tricks om hiermee om te gaan. Het is een fantastische mogelijkheid om de stiel te leren, maar ook om hogerop met te geraken. Veel mensen hebben deze ambitie. Ik ken heel veel mensen die telkens op zoek gaan naar hun eigen kunnen. Waarom dan niet proberen om u in een geweldige cursus te verdiepen. U hebt er niets mee verliezen, alleen maar met winnen, ook wanneer u al in een Retailbedrijf werkt. Is dit dan geen een unieke gelegenheid om hogerop te klimmen?

Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie.

www.zk-academie.nl

Bent u overtuigd dat deze cursus u kan helpen?

Twijfel dan niet langer en schrijf u in, u zal er geen spijt van hebben.

Cursuspakket Retail

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down