Zk logo
11 november 2021

Leerkrachten, bijscholing

Home / Artikelen / Leerkrachten, bijscholing

Een goede leraar is van cruciaal belang voor de prestaties van studenten. Het is dus belangrijk om leraren regelmatig bij te scholen. Net als de opleiding die vereist is voor elk gespecialiseerd beroep, moeten leraren ook worden opgeleid. Ze moeten trainen voordat ze de klas binnengaan, en ze moeten voortdurend worden opgeleid, zelfs als ze in de klas werken. Van een hogeschool met certificeringcursussen tot het lesgeven aan studenten en kinderen, docenten worden tijdens hun loopbaan continu worden bijgeschoold.

Waarom is bijscholing voor leerkrachten belangrijk?

Ondersteuning voor beginnende leerkrachten is vaak ongelijk en onvoldoende. Zelfs als ze goed zijn voorbereid, worden nieuwe leraren vaak met weinig toezicht en ondersteuning toegewezen aan de meest uitdagende scholen en klassen. Bijna de helft van alle leraren verlaat het beroep in de eerste vijf jaar, dus er moet meer aandacht worden besteed aan het bieden van vroege en adequate ondersteuning, vooral als ze worden toegewezen aan veeleisende schoolomgevingen.

Mentoring en coaching van ervaren collega's is cruciaal voor de succesvolle ontwikkeling van een nieuwe leraar. Geweldige introductieprogramma's creëren kansen voor beginnende leraren om te leren van best practices en om hun lessen te analyseren en erover na te denken.

Voortdurende professionele ontwikkeling

Het is van cruciaal belang voor ervaren leraren doorlopende en regelmatige kansen te geven om van elkaar te leren. Voortdurende professionele ontwikkeling houdt leerkrachten op de hoogte van nieuw onderzoek naar hoe kinderen leren, opkomende technologische hulpmiddelen voor de klas, nieuwe leermiddelen en meer. De beste professionele ontwikkeling is doorlopend, ervaringsgericht, samenwerkend en verbonden met en afgeleid van het werken met studenten en het begrijpen van hun cultuur.

Redenen waarom leraren belangrijk zijn

Leraren zijn een cruciale factor in ons hele leven. Leraren krijgen niet genoeg krediet voor het harde werk dat ze voortdurend op school en daarna doen. Hier zijn redenen waarom leraren zo belangrijk zijn.

Alles wat een leraar doet, is om zijn leerlingen te helpen verbeteren

Leraren leren hoe ze elk kind waarmee ze in contact komen kunnen helpen. Niet alleen educatief, maar ook emotioneel. Een leraar kan studenten helpen groeien en volwassen te worden tot betere mensen. Jonge kinderen leren van wat ze zien en zullen vaak de leiding van een leraar volgen.

Leraren accepteren geen mislukking, en ze zetten je aan om jezelf te verbeteren

Iedereen heeft het gevoel gehad dat ze niet genoeg waren of dat ze die harde wiskundige vergelijking absoluut nooit zouden kunnen leren. Leraren aanvaarden 'Ik kan niet' niet als antwoord, en ze helpen je door je wegversperringen heen te komen.

Leraren hebben geduld

Als er geen ouders in de buurt zijn, zijn leraren degenen die voor hun kind moeten zorgen. Iedereen met kinderen weet het, ze kunnen VEEL werk zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze er meer dan 10 hebben. Kun je je voorstellen dat je 10 kinderen hebt? Het lijkt een flinke hoeveelheid werk, en dat is wat een leraar doet. Ze moeten voldoende geduld hebben om voor veel kinderen te zorgen. Dat verdient op zichzelf een trofee.

Weer op streefgewicht en nu?

Zo het is gelukt om die vakantiekilo’s kwijt te raken, je zit weer op je streefgewicht? Gefeliciteerd! Nu breekt er een uitdagende fase aan: op gezond gewicht blijven. Dat doe je door gezond te blijven…

Lees meer
8 augustus 2022
2 minuten
Coulanceregeling herregistreren BIG-register

Veel oud-verpleegkundige overwegen om weer aan de slag te gaan in de zorg. Voor hen is het belangrijk dat ze zich opnieuw te laten registreren in het BIG-register. Hiervoor geldt een werkervaringseis: je moet in…

Lees meer
2 augustus 2022
2 minuten
Alles over de nieuwe Omgevingswet.

Alles over de nieuwe Omgevingswet. De nieuwe Omgevingswet is opnieuw uitgesteld. De wet treedt niet eerder dan 2023 in werking en zelfs dat is nog onzeker. Het herhaalde uitstel is niet zonder reden, want de…

Lees meer
9 juni 2022
2 minuten
1 2 3 13
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down