Microlearning: Veel informatie in een korte tijd
23 oktober 2020 

Microlearning: Veel informatie in een korte tijd

Microlearning is het proces van het leveren van hapklare inhoud aan leerlingen die ze allemaal tegelijk kunnen consumeren en de kennis onmiddellijk kunnen toepassen. Het is snel een trend in de eLearning-branche geworden omdat het zorgt voor betere retentiepercentages, korte aandachtsspanne en andere aspecten van kwaliteitsonderwijs.

Waarom is microlearning effectief?

Telkens wanneer bedrijven zijn overgestapt op echte microlearning-oplossingen, hebben ze hiervan geprofiteerd. Dit is niet verwonderlijk, aangezien microlearning effectiever is, bevorderlijker voor de productiviteit van werknemers en minder duur:

  • Korte video's passen beter bij de aandachts- en planningsvereisten van de hedendaagse werknemer, waardoor leren snel, gemakkelijk en gemakkelijk is.

 

  • Het is minder storend: werknemers krijgen de informatie die ze nodig hebben en gaan meteen weer aan het werk.

 

  • Werknemers voelen ook minder vermoeidheid en stress, omdat hun training geen ‘cognitieve overbelasting' veroorzaakt.

 

  • De voltooiingspercentages zijn vaak hoger.

 

  • Opleiding en leren is meer gepersonaliseerd, aangezien werknemers ervoor kunnen kiezen om meer opleidingen te bekijken waar en wanneer ze maar willen.

 

  • Microlearning maakt het gemakkelijker om informatie te presenteren en te versterken door middel van herhaling, quizzen en feedback.

 

  • Kortere video's zijn gemakkelijker te streamen en te bekijken op mobiele apparaten.

 

  • Microlearning-video's kunnen in 300% minder tijd en tegen 50% minder kosten worden geproduceerd dan traditionele cursussen.

 

Wat zijn de voordelen van microlearning?

1. Het is sneller te leveren

Met microlearning kun je binnen een uur een cursus bouwen met tientallen eenheden. Hierdoor kun je sneller reageren op veranderende bedrijfsdoelen en nieuwe trainingsvereisten.

 

2. Het is betaalbaarder

Een microlearning-cursus is ook veel goedkoper om te produceren. Het vereist minder middelen en heeft minder instructeurs nodig.

 

3. Het is flexibel

Microlearning-cursussen kunnen elk onderwerp behandelen dat reguliere eLearning-cursussen kunnen; gewoon op een hapklare manier. Je kunt cursussen maken die een breed overzicht van een onderwerp geven, of zelfs cursussen voor complexe onderwerpen.

 

4. Leerlingen vinden het boeiender

Microtraining is de meest boeiende methode voor het leveren van trainingen.

 

5. Het verhoogt het behoud van kennis

Volgens microlearning-onderzoek, als je iets herhaaldelijk bestudeert en het opnieuw bezoekt wanneer je het bijna vergeet, houd je het veel beter vast. Zo'n herhaalde studie past goed bij microlearning-eenheden, omdat ze klein, op zichzelf staand en gemakkelijk terug te vinden zijn.

 

Best manieren voor toepassing van microlearning

In vergelijking met traditionele cursussen is het gemakkelijker om met een microlearning-cursus te beginnen en sneller te voltooien. Je moet natuurlijk nog steeds een paar zaken volgen om het goed te doen:

 

1. Controleer of het geschikt is voor jouw gebruikssituatie

Als jouw onderwerp complex is, diepgaande studie vereist of persoonlijke training vereist, is microlearning waarschijnlijk niets voor jou. Dat gezegd hebbende, kan het nog steeds een goede pasvorm zijn als aanvullende trainingsmethode.

 

2. Gebruik multimedia om dingen op te fleuren

Alleen tekst zal jouw leerlingen vervelen. Voeg relevante multimedia-items toe, zoals video's, foto's, illustraties en animaties om hun interesse vast te houden. Kies de multimedia zorgvuldig. Het moet iets toevoegen aan het onderwerp, niet alleen om het er “mooi” uit te laten zien.

 

3. Gebruik micro-assessments om de voortgang te beoordelen

Microleren gaat goed met, je snapt het, micro-assessments. Gebruik minitests en korte quizzen om ervoor te zorgen dat de studenten vooruitgang boeken met trainingsdoelen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down