Zk logo
27 september 2021

Online leren - Waarom is dit een goed idee?

Home / Artikelen / Online leren - Waarom is dit een goed idee?

Er zijn verschillende problemen met het traditionele onderwijssysteem. Allereerst moet je veel geld betalen om naar school te gaan. Met al die drukke klaslokalen en een tekort aan aanbod, krijg je niet altijd de kans om precies te studeren wat je wilt. Het is geen wonder dat miljoenen studenten van over de hele wereld kiezen voor online opleidingen of online leren.

Online leren moet de grootste revolutie zijn in het hedendaagse onderwijs. In dit artikel leggen we je uit waarom online leren nu zo leuk en handig is. We hebben een aantal voordelen van online leren voor je uitgestippeld.

Voordelen van online leren
Ruime keuze

Als jij een volledige opleiding wilt volgen die op een school in de buurt wordt aangeboden, is dit misschien een goede keuze. Maar wat nu als je niet precies kunt vinden wat je leuk lijkt? Of wat als jouw studie wordt aangeboden aan de andere kant van het land? Dan zal je al snel moeten verhuizen, lang reizen of het doet met een studie waarvan je niet weet of het bij je past. Wanneer je ervoor kiest om online te leren, kan je elk programma of elke cursus volgen die aanwezig is op het internet.

Makkelijk

Dankzij online leren hoef je niet meer dagenlang naar een docent te luisteren. Ook hoef je niet meer in een ongemakkelijke stoel te zitten. Ook aan het eind van de dag last te hebben van rugpijn is verleden tijd. Je bent niet gebonden aan fysieke lessen als je kiest voor online onderwijs. Alle lezingen en benodigde materialen worden aangeboden via online platforms. Je kan ze gemakkelijk vanuit jouw luie stoel volgen. Je hoeft niet meer met het openbaar vervoer naar de campus te komen. Daarnaast is het niet nodig om geld uit te geven aan benzine voor je auto en je moet niet vroeg op te staan ​​om je aan te kleden voor de les.

Online leren Apple

Leren op eigen tempo

Wanneer je door interessante online cursussen en programma's begint te bladeren, zal je merken dat veel van deze lessen vereisen dat je zelfstandig werkt. Zelfstudie betekent dat de student op elk moment kan beginnen met het voltooien van de doelen en dat hij een leerschema kan opstellen dat aan zijn individuele behoeften voldoet.

Wanneer je je inschrijft voor een traditioneel universiteitsprogramma, moet je werk, hobby's en zelfs familie tijdelijk parkeren wanneer je veel opdrachten moet uitvoeren. Studeren wordt dan een prioriteit. Daarom besluiten veel alleenstaande ouders en mensen die werken om hun dromen te vergeten om een ​​hogere graad te behalen.

Lagere kosten

Het feit dat online programma's goedkoper zijn in vergelijking met studies op een universiteit of hogeschool, is genoeg om je ervan te overtuigen om ze te overwegen. Het gemiddelde collegegeld voor online cursussen hangt af van meerdere factoren. Dit verschilt dus sterk per programma.

Veel online cursussen zijn zelfs volledig gratis. Gratis cursussen worden alleen meestal niet geleverd met een certificaat van voltooiing. Ze zijn nog steeds meer dan nuttig voor iedereen die wil leren van prestigieuze docenten.

Weer op streefgewicht en nu?

Zo het is gelukt om die vakantiekilo’s kwijt te raken, je zit weer op je streefgewicht? Gefeliciteerd! Nu breekt er een uitdagende fase aan: op gezond gewicht blijven. Dat doe je door gezond te blijven…

Lees meer
8 augustus 2022
2 minuten
Coulanceregeling herregistreren BIG-register

Veel oud-verpleegkundige overwegen om weer aan de slag te gaan in de zorg. Voor hen is het belangrijk dat ze zich opnieuw te laten registreren in het BIG-register. Hiervoor geldt een werkervaringseis: je moet in…

Lees meer
2 augustus 2022
2 minuten
Alles over de nieuwe Omgevingswet.

Alles over de nieuwe Omgevingswet. De nieuwe Omgevingswet is opnieuw uitgesteld. De wet treedt niet eerder dan 2023 in werking en zelfs dat is nog onzeker. Het herhaalde uitstel is niet zonder reden, want de…

Lees meer
9 juni 2022
2 minuten
1 2 3 13
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down