Outlook, het meest gebruikte e-mailprogramma
02 oktober 2020 

Outlook, het meest gebruikte e-mailprogramma

Hier zijn een paar redenen waarom Outlook het meest gebruikte e-mailprogramma is.

Outlook kan met veel apparaten en toepassingen worden geïntegreerd

Als je een smartphone hebt, is er een manier om deze te synchroniseren met Outlook. Zelfs add-on-applicaties van derden voor apparaten zoals BlackBerry of verschillende Windows Mobile-modellen slagen erin om met Outlook te communiceren. In feite is het moeilijk om een ​​desktop-tool te vinden die niet met Outlook samengaat.

Outlook maakt het gemakkelijk om activa te organiseren

De meeste e-mailprogramma’s bieden een soort regels voor het sorteren en beheren van e-mail, maar Outlook legt de lat echt hoger. Natuurlijk kun je berichten in mappen sorteren of ze doorsturen of omleiden volgens geselecteerde criteria. Je hebt echter ook de mogelijkheid om verschillende automatische afwezigheidsberichten naar interne en externe adressen te sturen.

Als je een bericht moet beantwoorden, biedt Outlook vlaggen van verschillende kleuren die kunnen worden gekoppeld aan herinneringen. Een snelkoppelingsmap genaamd “Follow Up” verzamelt links naar alle gemarkeerde berichten, zodat ze gemakkelijk te vinden zijn. En als je er zeker van wilt zijn dat de berichten van de baas naar eruit springen, kun je ze met een paar klikken laten verschijnen in de kleur van je keuze in je in-box lijst.

Outlook werkt goed met SharePoint

Microsoft SharePoint is een samenwerkingsplatform dat tools biedt voor het bouwen en beheren van websites, intranetten en werkruimten. Maar Microsoft realiseert zich dat veel gebruikers noch de tijd noch de mentale bandbreedte hebben om in te loggen op weer een andere server om forumdiscussies te controleren of gedeelde documenten te bekijken.

Wat te doen? Gebruikers van Simple-Outlook kunnen ervoor kiezen om per e-mail meldingen van nieuwe of gewijzigde inhoud te ontvangen en vervolgens door te klikken naar de SharePoint-site. Ze kunnen ook inhoud toevoegen aan een gedeelde werkruimte of deelnemen aan forumdiscussies via e-mail, dankzij integratie met Outlook en Exchange.

Outlook versnelt de workflow

De berichtenuitwisseling van Outlook is niet beperkt tot louter e-mail. Bedrijven kunnen workflows opzetten voor functies zoals online stemmen. Als een groep bijvoorbeeld een locatie wil kiezen voor een feestelijke lunch, kan de coördinator een bericht sturen met verschillende opties. Ontvangers klikken eenvoudig op een stemknop in het e-mailbericht om hun antwoorden te verzenden.

Met de formulierenfunctie van Outlook kunnen zaken als verlofaanvragen automatisch worden doorgestuurd naar goedkeurders en het antwoord wordt teruggestuurd naar de gebruiker.

Outlook biedt een geïntegreerde agenda, taken, enz

Outlook bevat een adresboek, agenda, takenlijst en virtuele plaknotities. Alle stukken zijn geïntegreerd; het slepen en neerzetten van een e-mailbericht kan een afspraak, een taak of een notitie maken. Taken kunnen met een paar klikken worden gedelegeerd. Je wordt niet alleen geïnformeerd over de taak die je moet uitvoeren, maar de delegator kan ook regelmatig statusrapporten krijgen.

Outlook heeft een redelijk goede beveiliging

Outlook blokkeert externe inhoud zoals webbugs en gedownloade afbeeldingen en gegevens van buitenlandse sites, staat uitvoerbare bijlagen niet toe en verhindert de uitvoering van Standaard ActiveX-applets.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down