Stappen om het perfecte online cursusonderwerp te vinden
01 december 2020 

Stappen om het perfecte online cursusonderwerp te vinden

1. Bepaal je eigen criteria

Stap één is beslissen wat je van een cursus wilt. Wil je een cursus om je vaardigheden voor werk te verbeteren? Of een cursus die wordt onderschreven door een professionele instantie? Of misschien een cursus om de tijd te doden? Misschien weet je welk onderwerp je wilt studeren, of misschien niet.

Voordat je op zoek gaat naar een cursus, moet je proberen vast te stellen wat je ervan wilt of nodig hebt. Probeer deze vragen te beantwoorden:

  • Ga je de cursus volgen voor werk of plezier?
  • Ben je op zoek naar een specifieke vaardigheid, zo ja, welke?
  • In welke onderwerpen ben je vooral geïnteresseerd?

 

2. Besteed wat tijd aan het verkennen

Nu je een duidelijker idee hebt van wat je nodig hebt van een cursus, besteed wat tijd aan het bladeren door cursussen. Kies cursussen die aan zoveel mogelijk van je criteria voldoen. Maak je geen zorgen als je meerdere cursussen vindt die aan je criteria voldoen.

3. Lees de cursusbeschrijving (en) grondig

Deze stap is een van de belangrijkste. Neem de tijd om alle cursusbeschrijvingen grondig te lezen en zorg ervoor dat je begrijpt waar de cursus over gaat, wat er in de syllabus staat en wat je aan het einde van de cursus zult leren.

Het is op dit punt ook belangrijk om erachter te komen voor wie de cursus precies is, zodat je zeker weet dat dit het juiste niveau voor je is. Je wilt niet eindigen op een cursus die niet past bij je ervaring.

4. Beperk je keuzes aan de hand van je criteria

Nadat je bekend bent met wat de cursussen behandelen en voor wie ze zijn, moet je ze controleren aan de hand van de criteria die je in stap één hebt uiteengezet. Welke cursus past het beste bij je wensen?

Als je merkt dat je een paar cursussen hebt die aan de criteria voldoen, moet je beoordelen of je de tijd hebt om mee te doen en ze allemaal bij te houden. Als je denkt dat je het niet kunt, kun je ze altijd een bladwijzer maken om later te beginnen of een cursus upgraden om er doorlopend toegang toe te krijgen.

5. Begin met leren!

Je hebt gebladerd, je hebt de kleine lettertjes gelezen, je hebt de criteria gecontroleerd en, als alles volgens plan is verlopen, zou je een cursus moeten hebben opgesteld. Het enige dat je hoeft te doen, is aan de slag te gaan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down