19 april 2021

Veranderingen in de zorg

Home / Artikelen / Veranderingen in de zorg

In de zorg veranderen de technieken heel snel. In dit cursuspakket leren wij u hoe u met de verschillende methode met betrekking tot veranderingen in de zorg kunt werken. Een zorgkundige is broodnodig, zij hebben constant bijscholingen en verplichtingen. Deze cursus helpt hen om de vaardigheden en het vakmanschap beter te leren kennen. De meeste zorgverleners hebben een derde zintuig om sommige dingen op te vangen en die eigenschap hebben ze nodig. De zorg voor bewoners of mensen die ziek of hulpbehoevend zijn is één aspect van hun dagelijkse taak, maar er is ook een technische kant die ook een grote rol speelt. En deze gaan we u uitleggen in de cursussen die over de veranderingen in de zorg gaan.

Veranderingen in de zorg - digitale vaardigheden?

In onze cursus leert men u hoe u met werkdruk en administratie moet omgaan. De zorg voor uw bewoners is niet het enigste wat uw beroep inhoudt, maar er is ook een administratieve kant aan verbonden.  Tevens bestudeert u, wat u moet doen met iemand die u hackt of slechte bedoelingen heeft met uw patiëntengegevens. Hierdoor is het heel belangrijk dat ze in een ziekenhuis heel goed samenwerken zeker met alle veranderingen in de zorg, zodat ze chantage en fraude kunnen beperken tot minimum. We willen de veiligheid van iedereen garanderen, niet enkel de zorg van onze bewoners, maar zeker hun privacy is even belangrijk.

Gezondheid

De gezondheid is een heel belangrijk punt in de zorg, ook met alle veranderingen in de zorg. We trachten voor onze bewoners de allerbeste zorg te geven. We vinden niet enkel de gezondheid belangrijk bij onze bewoners. Maar voeding binnen kleinschalig wonen is ook zeer belangrijk.

Wat is kleinschalig wonen?

In de e-elearning cursussen leert u welke verschillende soorten van kleinschalig wonen er zijn. Maar de meest bekende is een vorm van begeleid wonen. De mensen hebben elk hun eigen ruimte, waar ze slapen. En ze leven gezamenlijk overdag in een gezellige omgeving. Dit proberen ze zo huiselijk mogelijk in te richten. In deze instellingen zijn partner en/of familie even belangrijk. De mensen die hier werken hebben weinig tijd om de verpleging te doen. Deze manier van leven wordt gedaan voor groepen van mensen die extra zorg nodig hebben, zoals mensen met een beperking.

Op alle gebieden is hygiëne het allerbelangrijkste, vooral in een omgeving waar veel mensen samenwonen. Vb. partner van Mevrouw X komt op bezoek en is een beetje verkouden, hij steekt zonder bedoeling anderen aan. En dat is niet goed. Wij leren u hoe u ermee moet omgaan.

De grootste uitdaging Met alle veranderingen in de zorg is om voor een grote groep te koken en evenwichtige maar gezonde voeding op tafel te toveren. Het is ook niet simpel om het voedsel van in de winkel tot op ons bord, vrij te houden van alle ziektekiemen. Doch kan ieder van ons wel zijn steentje in bijdragen. In de cursus krijgt u de nodige uitleg.

Loopbaanontwikkeling
Waarom in een ondernemend team werken op gebied in de zorg?

Er zijn altijd veranderingen in de zorg dus ook in onze loopbaan, ondanks we hetzelfde beroep blijven doen. Maar op elk werk is er een verschil van werken. In deze cursus leert men u waarom het belangrijk is om in een ondernemend team te werken.

Meestal in een groep werken brengt stress met zich mee, wanneer u toffe collega’s heeft, en iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen, gaat het nog. Maar wanneer je (gelijk we zeggen: haantjes de voorste hebben) wordt het moeilijk voor mensen die wat verlegen zijn om zich in een groep te ontplooien. En daarvoor hebben we een goede leider nodig, die er is voor iedereen. In de cursus leert u hiermee om te gaan en eventuele conflicten op te lossen. Want een goed team is zeer ondernemend en succesvol.

Hoe geven we ondersteuning bij wonen?

Er zijn veel ouderen die het moeilijk hebben om voor zichzelf te zorgen en dit niet enkel op gebied van verzorging. Vele mensen hebben weinig pensioen en kunnen daarom niet meer zelfstandig wonen. En dit aspect komt u in de zorg vaak tegen. Het is niet simpel om afstand te nemen van bepaalde situaties. U krijgt soms te maken met erg schrijdende omstandigheden. Hoe je ermee omgaat en wat je juist moet doen, leert u in onze cursus.

Hoe maakt men tijd in de zorg?

We weten uit ondervinding dat de mensen in de zorg onder enorme tijdsdruk staan. We zien regelmatig betogingen door mensen uit de zorg of verpleging. Ze hebben altijd wel veel haast om al hun werk te doen. Het wordt nog erger wanneer er collega’s wegvallen door omstandigheden. Op sommige momenten kunnen ze geen pauzes nemen omdat het werk niet gedaan geraakt. Ze maken regelmatig overuren. We geven u al de informatie die u nodig heeft in onze cursus over hoe u uw tijd kunt benutten.

Hoe is het om in een zelfsturend team te werken?

Werken in een zelfsturend team en ondernemend werken, liggen heel dicht bij elkaar. Het allerbelangrijkste aan een team is, dat iedereen aan hetzelfde touw trekt. We zijn mensen van vlees en bloed en alle dagen zijn niet dezelfde en dit kunnen opvangen, maakt van uw team, een Topteam. We geven u hieromtrent en met betrekking tot de veranderingen in de zorg alle informatie die nodig is.

Nieuwe technologieën
  • wat leren we in de cursus over zorg & technologie?

Wanneer u voor zorgkundige studeert of al werkt in deze sector, weet u dat u veel mogelijkheden heeft. U kunt werken in een woon- en zorgcentra, bij mensen met een beperking, maar ook bij hulpbehoevende personen. Deze kunnen nog wel zelfstandig wonen en willen niks liever dan in hun eigen nestje blijven. Maar dan hebben ze hulp nodig van iemand die in de thuishulp werkt. Dit kunt u dus met uw zorgkundig diploma ook doen. De hulpmiddelen kunnen variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben een rollator nodig tot hulp om een bad te nemen. Een aantal mensen kunnen geen bad meer nemen, wegens verschillende oorzaken, maar dit zo ontspannend vinden en er echt van kunnen genieten. In sommige huizen hebben ze een loopbar gehangen langs de muur, zodat mensen met evenwichtsproblemen nog zelfstandig kunnen wonen.

Samenwerking
  • Hoe werken we beter aan een betere samenwerking in ons netwerk?

In de zorg moeten we trachten om fantastisch met elkaar op te schieten. We weten dat dit menselijk moeilijk is, omdat elke persoon anders is. Het is zeer belangrijk om samen te werken om de werkdruk te onderdrukken. Als zorgkundige heeft iedereen een strak werkplan en dan is het noodzakelijk dat iedereen helpt bij het vinden naar de juiste structuur. In onze cursus leert men welke manieren we hebben in het netwerk van samenwerken.

Ziektebeelden
  • Hoe kunnen we ziektebeelden vroegtijdig signaleren en hoe lossen we dit op?

We leren u in de cursus de ziektebeelden vroegtijdig herkennen en op de juiste manier op te treden. In de zorgsector is dit uiterst belangrijk, omdat deze personen constant in contact zijn met verschillende groepen uit de bevolking. Tevens hebben de meeste zorgkundigen ook een gezin en familie waar ze naartoe gaan. U bent waarschijnlijk al op bezoek bij uw oma of opa geweest, die in een woon- en zorgcentra verblijven.

Wat zien we daar? We zien dat er veel mensen wonen en dat ze dicht bij elkaar wonen. Meestal zitten ze gezellig tezamen in de gemeenschappelijke ruimte. U moet maar eens bedenken dat 1 zorgkundige een virus met zich meedraagt en deze op haar werkplek binnenbrengt, wat gevolg dit heeft binnen de woon- en zorgcentra. Het virus kan iets heel onschuldig zijn voor uzelf, maar sommige oudere mensen hebben achterliggende problemen en voor deze mensen zijn de gevolgen soms niet te overzien. Dus waakzaam zijn en uw eigen veiligheid zijn even belangrijk. Een gezonde wereld begint bij uzelf.

Verscheidenheid in de Zorg

U ziet dat in de zorg werken verschillende aspecten heeft waarmee u rekening moet mee houden. Maar dat is ook de reden, waarom werken in deze sector zo boeiend maakt. U hebt niet enkel de zorg voor uw collega’s en voor de mensen waarvoor u zorgt, maar ook voor de administratie en veiligheid van uw bewoners. En wie wil er nu niet zijn voor onze medemensen? Uw best doen om iedereen het beste leven te geven die mogelijk is. En ik denk dat we allemaal een gevoel van veiligheid en warmte willen voelen wanneer we in een woon- en zorgcentra moeten gaan wonen, omdat we toch een waardig leven willen nadat we allemaal ons best hebben gedaan voor de maatschappij.

Dit Cursuspakket is bedoeld voor medewerkers met een hart voor de zorg. Het is een beroep dat u graag moet doen.

Twijfel niet, start met onze fantastische cursuspakket. U gaat er geen spijt van hebben. Veel geluk.

Cursuspakket veranderde zorg: Klik hier voor alle informatie!

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down