2 januari 2023

Wat weet jij over de blockchain?

Home / Artikelen / Wat weet jij over de blockchain?

Met de recente ontwikkelingen op cryptocurrency markten, is het er niet eenvoudiger op geworden om de feiten en fabels van elkaar te onderscheiden. Neem bijvoorbeeld de verschillen tussen cryptocurrencies en de blockchain. Het team van ZK-academie zette de belangrijkste feiten op een rijtje.      

De blockchain is een gedistribueerd digitaal grootboek dat wordt gebruikt om alle transacties tussen twee of meer partijen op een beveiligde, gedecentraliseerde manier te registreren. Het is oorspronkelijk ontworpen als een open source-technologie voor cryptocurrencies, maar is inmiddels ook een veelgebruikte technologie voor andere financiële transacties, zoals slimme contracten, registratie van activa, identiteitsverificatie en meer. Door middel van een gedecentraliseerd netwerk met wederzijds vertrouwde knooppunten, waaronder miners en validators, worden transacties geverifieerd en vastgelegd in een openbaar grootboek dat bekend staat als de blockchain.

Het verschil tussen blockchain en cryptocurrency is dat blockchain een technologie is die wordt gebruikt om informatie, transacties en andere data op een veilige en betrouwbare manier te verwerken, terwijl cryptocurrency een soort digitale munteenheid is die gebruikmaakt van de technologie van blockchain.

Met blockchain technologie kunnen cryptocurrency transacties worden verwerkt, maar blockchain technologie kan ook worden gebruikt voor andere doeleinden zoals het verifiëren van identiteiten, het opslaan van informatie en het verstrekken van toegang tot open data.

Het is belangrijk om te weten hoe de blockchain werkt omdat het een revolutionaire technologie is die een aantal enorme voordelen biedt. De belangrijkste voordelen van blockchaintechnologie zijn:

  • Veilig: alle informatie op de blockchain is versleuteld en moeilijk te manipuleren.
  • Transparant: iedereen met toegang tot de blockchain kan de data inzien en verifiëren.
  • Bespaar tijd en kosten: door de automatisering van processen, zoals betalingen, kunnen tijd en kosten worden bespaard.
  • Decentralisatie: door de gedecentraliseerde structuur kunnen derden worden vermeden.
  • Traceerbaarheid: door de geschiedenis van transacties te volgen, kunnen gebruikers de geldstroom en de bron van activa volgen.
  • Betrouwbaarheid: door de intrinsieke eigenschappen van blockchain is de informatie betrouwbaar.

Door deze voordelen is blockchain een krachtige tool voor zakelijke organisaties, overheidsinstellingen en particuliere bedrijven.

Blockchaintechnologie wordt toegepast om een gedecentraliseerd digitaal registratiesysteem te creëren, waardoor transacties direct tussen twee partijen kunnen worden verwerkt. Blockchaintechnologie kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals financiële transacties, digitale verificatie, documentbeheer, identiteitsbeheer, het verwerken van verzekeringsclaims, het beheer van medische gegevens en het verwerken van smart contracts.

Wat is blockchain, hoe werkt het nu eigenlijk en wat kan je er allemaal mee? ZK-Academie biedt de cursus Alles over blockchain waarin deze punten wordt besproken. Je krijgt een inzage hoe de overheid blockchain inzet en je krijgt meer te weten over de veiligheid en de juridische kant van blockchain. Meer weten? Vraag vrijblijvend de cursusbrochure aan. 

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down