12 oktober 2020

Wat zijn de voordelen van Online leren?

Home / Artikelen / Wat zijn de voordelen van Online leren?

Online leren kan een aantrekkelijke optie zijn voor iemand die geen tijd, zin of geld heeft om (opnieuw) een fysieke studie te volgen. In dit artikel besteden we aandacht aan de voordelen van online leren.

Flexibiliteit en leren in eigen tempo

Door online te leren, kun je volgens je eigen schema leren. In plaats van vroeg naar het kantoor te gaan of het familiediner over te slaan om te leren, log je in wanneer het je uitkomt. En ook op een tijdstip dat andere verplichtingen niet in de weg staat. Die flexibiliteit stelt je in staat om werk, privé en school gemakkelijker te combineren. De voordelen van online leren zijn eindeloos.

Bovendien voelen studenten zich niet altijd op hun gemak om professoren te vragen een punt te herhalen. Omdat ze in hun laatste lezing hebben gemaakt of dieper in te gaan op een specifiek onderwerp. Als je online leert, kun je het lesplan in je eigen tempo doorlopen. Om er zeker van te zijn dat je de stof echt onder de knie hebt voordat je doorgaat naar het volgende gedeelte.

Aantoonbare motivatie

Door online een diploma te behalen, bewijs je dat je meerdere taken kunt uitvoeren. Ook leer je prioriteiten stellen en dat je kunt aanpassen aan veranderende werkomstandigheden. Instructeurs verwachten van studenten dat ze onafhankelijk en zelfstandig zijn. Het werkt hetzelfde in het werkveld; werkgevers willen dat je gemotiveerd bent. Bijvoorbeeld doordat je achter dingen aan gaat die je interesseren en op zoek bent naar nieuwe kansen en manieren om dingen te doen.

Verbeterde virtuele communicatie en samenwerking

Door met anderen samen te werken in een virtuele omgeving, kan je een effectievere leider worden. Je ontwikkelt kritische leiderschapsvaardigheden door gebruik te maken van gespecialiseerde kennis, efficiënte processen te creëren en beslissingen te nemen over de beste communicatiepraktijken, zoals wat persoonlijk of elektronisch moet worden besproken.

In een online programma neem je ook deel aan discussieborden met je klasgenoten, communiceer je met professoren via e-mail en werk je samen via verschillende softwareprogramma's. Naarmate het programma vordert, word je beter in het pitchen van jouw ideeën en het maken van sterke, beknopte, professionele argumenten door middel van tekst.

Verfijnde kritische denkvaardigheden

Online leren maakt het mogelijk om kritisch na te denken over wat je elke dag doet. Het doel in de klas is om je uit te dagen om anders te denken. Werkgevers willen dat je dat ook doet - kritisch nadenken in jouw rol op het werk. Het beheersen van deze vaardigheid is wat je onderscheidt als student en als werknemer.

Kritisch denken speelt een rol in elk type onderwijs; Online leren dwingt je echter om je kritische denkvaardigheden te ontwikkelen op manieren die je misschien niet hebt geoefend in een persoonlijke klasomgeving. Dit soort zelfstudie en gemotiveerd leren toont aan toekomstige werkgevers aan dat je het vermogen hebt om kritisch na te denken. En  daarnaast eventuele obstakels die je in de weg staan ​​te overwinnen.

Nieuwe technische vaardigheden

Je online diploma staat ook gelijk aan sterke technische vaardigheden, een pluspunt voor elke werkzoekende. Als onderdeel van je cursussen moet je waarschijnlijk digitaal leermateriaal gebruiken. Je moet vertrouwd raken met nieuwe tools en software en veelvoorkomende problemen oplossen.

Na de vele technische hindernissen van een programma, groot en klein, kan een werkgever erop vertrouwen dat je vertrouwd bent met veelgebruikte samenwerkingstools. Maar ook met contentmanagementsystemen en elementaire probleemoplossing.

Nu meer bedrijven virtuele teams gebruiken, is het belangrijk om op afstand te leren samenwerken. Je klasgenoten zullen waarschijnlijk in verschillende tijdzones wonen, die je moet leren hoe je je eraan kunt aanpassen en kunt plannen.

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down