Zk logo
24 februari 2022

Webinars: Live vs. Herhaling

Home / Artikelen / Webinars: Live vs. Herhaling

Op dit moment zijn we ons allemaal aan het aanpassen aan meer vergaderingen op afstand en uitzendingen bekijken in plaats van live-evenementen bij te wonen. Webinars kunnen je helpen doelen te bereiken op afstand. Maar wat is een webinar?

Net als een live persoonlijk seminar in een lokale conferentieruimte, geeft een webinar een vakexpert de mogelijkheid om op een boeiende, leuke manier diepgaande informatie te delen. Dit betekent dat het publiek kan afstemmen vanaf vrijwel elk apparaat met internetverbinding, zoals een laptop, smartphone, tablet of desktop. In dit artikel kijken we naar het verschil van het live volgen van een webinar of naar de herhaling kijken.

Grootste voordeel van live webinars

Er zijn enkele echte voordelen verbonden aan het live kijken van webinars. De meeste belangrijke is:

Emotionele verbindingen met het publiek

Het is het 'live'-deel van het kanaal dat emoties stimuleert. Door de mogelijkheid om vragen te beantwoorden, is een webinar ook veel interactiever en informatiever. Dit maakt de presentatie natuurlijk veel boeiender.

Grootste nadeel van live webinars

Hoewel webinars een groep mensen uit verschillende culturen kunnen samenbrengen, zijn er ook enkele aanzienlijke nadelen aan dit soort technologie. Hieronder lees je het belangrijkste nadeel.

Het juiste moment vinden

Het publiek heeft allemaal een eigen planning. Dus wat voor de een het perfecte moment van de dag zou kunnen zijn, kan voor de ander het verkeerde moment zijn. Je kunt een herhaling sturen, maar dan verlies je de potentiële betrokkenheid van een live-uitzending.

Grootste voordeel herhaling webinar

Ook het kijken van de herhaling kent voordelen. Het belangrijkste voordeel van een webinar in de herhaling kijken, is:

Zelf kiezen wanneer je de webinar bekijkt

Webinars zijn vaak erg flexibel. Bezoekers kunnen op elk moment inloggen vanaf elke computer. Het is niet nodig om extra trainingsruimte te reserveren en je hoeft geen tijd vrij te vragen om tijdens de werkdag tijd of middelen te besteden aan training.

Grootste nadeel herhaling webinar

Als laatst bespreken we het grootste nadeel van het kijken van een webinar in de herhaling.

Beperkte interactie

Een van de belangrijkste nadelen van de webinar kijken in de herhaling, is het gebrek aan interactie tussen de deelnemers en de presentator. Omdat alles online wordt uitgevoerd, is er alleen audiovisuele interactie zonder fysieke interactie.

Conclusie

Webinars kunnen met succes worden gebruikt in plaats van traditionele evenementen op alle gebieden, van onderwijs tot zakelijke en bedrijfstrainingen. Hoewel er debatten zijn dat webinars bestaan uit voor- en nadelen, worden ze als handig beschouwd voor zowel presentatoren als aanwezigen. Het wordt dus vooral aangeraden om te doen waar jij je het beste bij voelt.

Weer op streefgewicht en nu?

Zo het is gelukt om die vakantiekilo’s kwijt te raken, je zit weer op je streefgewicht? Gefeliciteerd! Nu breekt er een uitdagende fase aan: op gezond gewicht blijven. Dat doe je door gezond te blijven…

Lees meer
8 augustus 2022
2 minuten
Coulanceregeling herregistreren BIG-register

Veel oud-verpleegkundige overwegen om weer aan de slag te gaan in de zorg. Voor hen is het belangrijk dat ze zich opnieuw te laten registreren in het BIG-register. Hiervoor geldt een werkervaringseis: je moet in…

Lees meer
2 augustus 2022
2 minuten
Alles over de nieuwe Omgevingswet.

Alles over de nieuwe Omgevingswet. De nieuwe Omgevingswet is opnieuw uitgesteld. De wet treedt niet eerder dan 2023 in werking en zelfs dat is nog onzeker. Het herhaalde uitstel is niet zonder reden, want de…

Lees meer
9 juni 2022
2 minuten
1 2 3 13
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down