1 juni 2021

Gemeente, werken bij!?

Home / Artikelen / Gemeente, werken bij!?
WERKEN ALS GEMEENTE AMBTENAAR ?
Keitof! Gewoon doen!

In dit E-Learning cursuspakket leert men hoe dat u een goede gemeentemedewerker wordt. Er komen veel aspecten in voor die we waarschijnlijk al vele jaren kennen of zelfs eens gehoord hebben wanneer we naar onze gemeente op bezoek gaan. We gaan naar onze gemeente voor verschillende redenen, dit kan zijn om vuilzakken te kopen of om onze identiteitskaart aan te vragen en af te halen. Ook wanneer we een paspoort nodig hebben, moeten we naar onze gemeente gaan.

Bedrijfscultuur

Het werken op de gemeente is niet altijd rozengeur en maneschijn. Sommige medewerkers zijn het slachtoffer van agressie of geweld. Wanneer er een persoon langskomt met een vraag of opmerking en u kan niet helpen of die persoon in kwestie vindt dat u niet genoeg uw best doet voor hem of haar, dan worden ze soms kwaad. Meestal blijft het bij verbaal geweld, maar soms gaat het ook verder. Maar op uw bureau bent u nooit alleen. Mensen die zich onbegrepen voelen, hebben de neiging om agressief te worden. In onze cursus wordt u aangeleerd hoe u hiermee om moet gaan.

We leren u wat we bedoelen met integriteit bij overheden in onze cursus. Het belangrijkste is dat er samengewerkt wordt tussen de verschillende diensten binnen de gemeente. Indien u dit niet doet, verandert een toffe sfeer in een onoverzichtelijke chaos. En dit moeten we ten aller tijden vermijden. Want werken in een chaos is slecht voor de collega’s maar ook voor de mensen die tot bij u komen met hun vragen.

Het ergste wat een persoon mee kan maken is dat die persoon gepest wordt op het werk. Dit is verschrikkelijk om mee te maken. In ons cursuspakket wordt hier veel aandacht aan gegeven. We moeten dit tot minimum beperken, want pesten kan een leven totaal verwoesten.

Communicatie

We moeten trachten samen te werken binnen de diensten van de gemeente. Dit is hard nodig omdat de dienstverlening voor mensen van cruciaal belang is. Mensen komen met problemen of met vragen naar de gemeente en wij proberen om ze zo goed mogelijk te helpen. Wat we trachten te doen, is dat we intonatie in onze stem hebben en dit is onze kracht om dit zo laag mogelijk te houden ook indien we ons kwaad maken of wanneer we een mindere dag hebben. We zijn tenslotte ook maar mensen, maar van ons wordt verwacht dat we met een brede glimlach de mensen te woord staan. Maar geen nood we geven u hiervoor de nodige begeleiding in dit fantastisch cursuspakket.

Rotterdam

Digitale vaardigheden

In dit tijdperk kunnen we niet voorzichtig genoeg met digitale middelen. Door verschillende omstandigheden zitten heel veel mensen op dit moment thuis en ze hebben niet allemaal goede bedoelingen. De cyber crime is vermeerderd en dit is slecht voor de digitale veiligheid in elke gemeente. Het systeem bevat veel gegevens die niet voor elk oog of elk persoon zijn bedoeld.

Bij veel gemeenten werken ze tegenwoordig ook met IPad, dit is natuurlijk goed omdat u steeds dichterbij de bevolking staat en sneller kan helpen, maar des te gevaarlijk voor mensen met slechte bedoelingen.

In onze cursus wordt u dit allemaal aangeleerd en tevens geven we u mee hoe triple C-zaaksysteem werkt.

Loopbaanontwikkeling

In ons cursuspakket wordt u aangeleerd wat de basis van het werken binnen de gemeente is. Wanneer u werkt in de gemeente zijn er een aantal wetten die we moeten hanteren. En daarom moeten wij onder een bepaalde structuur werken en dit is zakelijk gericht. Maar geen angst: we leren u dit uitgebreid in de cursus. Het zijn veel regels en wetgevingen dat weten we, maar geen nood.

Management

In de werkwijze van onze gemeente spreken we van bouwstenen. Dit zijn de richtlijnen waarmee het management werkt. U krijgt die aangeleerd in onze cursus en gaat u zien dat alles zichzelf uitwijst.

We leren u ook wat het management NEMAS bij gemeenten inhoudt. Dit is in 9 stappen uitgelegd en behandeld in onze cursus. Sommige mensen ambiëren een managementfunctie. In dit deel van de cursus zijn ze hier een beetje in begeleid en gekneed. Hoe word ik een goede manager?

In sommige gemeenten gebeurt dat ze samen gaan werken en moet er reorganiseert worden. Dit is niet altijd simpel want over het algemeen werken ze allemaal wel volgens een bepaald systeem. Maar hebben toch hun eigen manier van werken. Maar dat is eigenlijk voor elke nieuwe baan die we starten.

Nederlands

Wanneer u gaat op een openbare dienst zoals de gemeente is er de verwachting dat u de Nederlandse taal machtig bent en dat u foutloos schrijft. We leren ook hoe we bepaalde documenten moeten invullen. Want voor een huwelijk of bij een geboorte moeten er een aantal papieren ingevuld worden en dit zijn maar twee voorbeelden die ik u aangeef. In de gemeente gebruiken we veel meer documenten. Maar na de cursus is dit niet meer vreemd voor u.

Participatie

In vele steden en dorpen wonen mensen van verschillende nationaliteiten. Daarom wordt er in onze cursus over gesproken dat er vele verschillende godsdiensten bestaan. En dat we binnen onze gemeente daar rekening mee moeten houden.

Ruimtelijke ordening

In ons cursuspakket leren we wat te doen binnen de duurzaamheid van onze gemeente.

Wetgeving

Ieder beroep heeft zich te houden aan bepaalde richtlijnen en regels, alsook de gemeentemedewerkers. In de cursus leert u welke richtlijnen en regels er moeten gevolgd worden. In de cursus leert u het bestuursrecht voor gemeenten u in twee delen. De rollen van de verschillende medewerkers binnen het bestuurlijk stelsel zijn dan onder de loep genomen. Wanneer u werkt voor de gemeente mag je nooit uw politieke voorkeur meedelen. We geven ook meer informatie over het staatsrecht.

Digitale vaardigheden

Onze digitale veiligheid begint u bij uzelf. In de cursus wordt uitgelegd wat we hiermee willen bedoelen. Wanneer u alles volgens de nodige structuur en de juiste regels doet, mag dit geen probleem met zich meebrengen. Het belangrijkste is dat u nooit codes laat rondslingeren en dat u hier heel voorzichtig mee omspringt. Want er zijn steeds mensen die niet altijd juiste bedoelingen hebben.

Financieel

In onze cursus spreken we over de financiële bijstand die we kunnen verlenen wanneer we in onze gemeente werken. Maar we moeten wel trachten binnen het budget blijven.

Human Resources

In vele bedrijven is er een speciale afdeling binnen de firma en dit heet HR. Dit geeft een toegevoegde waarde aan uw organisatie. Ook wanneer u werkt als gemeentemedewerker komt u hiermee in aanraking. HR is vooral met personeelszaken bezig en zijn heel betrouwbare medewerkers, want ze komen in aanraking met privézaken van elk personeelslid. Ze weten heel veel details van elk gezin. Maar ze zijn er heel zuinig mee.

U heeft ook een goede kennis van het Nederlands nodig, maar hierin wordt u geholpen in onze cursus. U moet ook beleidsstukken schrijven. Wat dit juist inhoudt, delen we met plezier mee in ons cursuspakket. In de cursus leren wij u ook wat een ambtenaar te maken heeft met transport, maar vooral de wetgeving binnen dit aspect is zeer ruim. Maar geen nood we helpen u graag stapje voor stapje naar succes binnen uw werk. We gaan samen met u naar uw doel. U ontplooit uzelf niet enkel op beroepsniveau, maar u gaat zien dat dit ook goed is voor uw persoonlijke groei.

In onze cursus wordt u klaargestoomd om een goede gemeentemedewerker te worden. Ook heel belangrijk is dat een medewerker bij de gemeente een brede waaier van taken heeft. Maar dat maakt het net heel boeiend. Het werken als ambtenaar is veelzijdig, maar best wel leerrijk. Als ambtenaar ben je van dienstverlener tot luisterend oor tot ……

Twijfel niet, start met ons fantastisch cursuspakket, U zal er geen spijt van hebben. Veel geluk.

Cursuspakket Gemeente

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down