28 januari 2023

Word een HR professional

Home / Artikelen / Word een HR professional

Werken als HR professional is een van de meest gewilde beroepen. Als je werkzaam bent in dit functiegebied help je managers en medewerkers met het begeleiden van de selectie, ontwikkeling en beoordeling van personeel, het beheren van salarissen, het aanbieden van opleidingen en het verstrekken van advies en begeleiding.

HR-professional worden vereist zowel gedegen kennis als ervaring. Het kan een boeiende, lonende carrière zijn voor wie gepassioneerd is over het helpen van organisaties om succesvolle teams te bouwen en te onderhouden.

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, hier zijn een paar tips om je te helpen een succesvolle HR-professional te worden:

  • Laat je bijscholen: Om een HR-professional te worden, moet je een opleiding volgen. Dit kan inhouden dat je een diploma in Human Resources of een aanverwant vakgebied behaalt, of dat je een certificeringsprogramma afrondt. Daarnaast geven veel werkgevers de voorkeur aan kandidaten met ervaring op een aanverwant gebied, zoals bedrijfskunde of management.
  • Leer de basis: Als je eenmaal een diploma of certificering hebt behaald, is het belangrijk om de basis van HR te leren. Dit omvat het begrijpen van de wetten en regels die gelden voor HR, evenals de verschillende soorten HR rollen en verantwoordelijkheden. Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en ontwikkelingen in het vakgebied.
  • Ontwikkel belangrijke vaardigheden: HR-professionals moeten bedreven zijn in communicatie, probleemoplossing en conflictoplossing. Het is ook belangrijk om te kunnen werken met verschillende persoonlijkheidstypes en effectief een team te managen.
  • Ervaring opdoen: De beste manier om ervaring op te doen in HR is om een baan in het veld te krijgen. Je kunt beginnen als stagiair of als beginnend HR-lid en je opwerken. Het is ook belangrijk om te netwerken en relaties op te bouwen met andere HR-professionals om inzicht en advies te krijgen.
  • Blijf leren: Als je eenmaal je ervaring hebt opgebouwd, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen en trends in het vakgebied. Dit kan door conferenties bij te wonen, relevante boeken en artikelen te lezen en te netwerken met andere HR-professionals.

De ZK-Academie kan je met een uitgebreid programma aan online cursussen helpen om je ambities in het HR vakgebied waar te maken. Kijk op de website voor alle informatie.      

Word een HR professional

Of je nu net begint in het veld of je HR-carrière naar het volgende niveau wilt tillen, deze 5 tips helpen je een succesvolle HR-professional te worden en te blijven.

Lees meer
28 januari 2023
2 minuten
Een gezond leven is een gelukkig leven

Met de toename van stress en angst in de samenleving is het essentieel om te weten hoe je voor je fysieke en mentale welzijn kunt zorgen

Lees meer
27 januari 2023
2 minuten
Maak werk van je loopbaan. 

Loopbaanontwikkeling is een van de meest essentiële onderdelen van een succesvolle carrière, maar wat is loopbaanontwikkeling precies?

Lees meer
12 januari 2023
2 minuten
1 2 3 18
Contact
Zwaardstraat 16 (Oude Ambachtsschool)
2584 TX Den Haag
070-7850107
Stuur ons een bericht
© 2022 ZK Academy
apartmentcartphone-handsetmapenter-downmagnifierchevron-down